Dyrene

Mufflon

Regnes som stamformen til mange av tamsauene. Var en tid utryddingstruet på Sardinia på grunn av trofè-jakt. Bukkens store horn var fristende for mange. Mufflon er i nært slekt med tykkhornsauen i USA.

Mara
Maraen er en gnager som opprinnelig kommer fra den argentinske pampasen i Sør-Amerika (Patagonia). Derfor kalles den også noen ganger for pampas-hare. Maraen er svært nært i slekt med marsvinet, som også stammer fra Sør-Amerika.

Emu
Dette er Australias svar på den afrikanske strutsen. Emu og struts er ikke i slekt. I Sør-Amerika lever nanduen som også ligner på emuen. Emuen løpet nesten like fort som en hest, og sparker hardt om den vil angripe.
Eggene er mørk olivengrønne og veien ca 600 gram. Emu regnes ofte som skadefugl i Australia, da den kan forsyne seg av avlingene.

Emu

Emu

Svartsvane
Svartsvaner finnes over det meste av Australia og Tasmania. Her lever de i grunne sjøer og vassdrag, hvor de finner det meste av føden på bunnen.

Afrikansk dverg-geit
Disse små geitene stammer opprinnelig fra Kamerun i Afrika. På Tromsø mini Zoo kan du gjerne gå inn til geitene og kose med dem, for disse dyrene elsker kontakt med mennesker.

Lama
For indianerne i fjell-landsbyer i Andesfjellene i Sør-Amerika, Bolivia, Chile og Peru, er lamaen til stor hjelp når ting skal fraktes fra sted til sted.
Få andre dyr klarer denne oppgaven like godt i høyfjellet.
Lama, Alpakka, Guanaco og Vikunja hører alle til kamel-dyrene. Alle disse fire typene kan krysses og gi befruktningsdyktig avkom. Derfor finnes det mellomformer mellom alle disse typene.

Skotsk høylandsfe

Dverg esel